joi, 29 martie 2012

Fascinatia textului scris

Pentru ca sunt prea lipsita de inspiratie ca sa postez ceva bun acum, o sa ma limitez la un articol publicat de mine in revista scolii intitulat " Alte masti, aceeasi oameni".
Toti purtam masti pentru a ne ascunde adevaratele sentimente. Poate si eu port acum o masca. Fiecare persoana ce trece pe langa mine poarta o masca. Unii au o infatisare foarte placuta, insa interiorul ascunde terori nemaivazute, altii au o infatisare agreabila, dar au doua fete si strategic isi schimba masca, ceilalti au o infatisare ce poate fi numita de unii " dezagreabila" sau "urata", insa au suflete de aur. Cine suntem noi sa judecam pe cei care au sentimente adevarate sau false? Cine isi arata fata si cine poarta masca, cand chiar si noi purtam o masca in fiecare zi si tu porti o masca poate chiar in momentul asta? Poate esti deprimat, dar zambesti, asta e una din masti. Poate esti vesel dintr-un motiv ascuns, dar vrei sa arati trist. Stiu ca mastile sunt facute pentru a fi purtate. Dupa cum stiam eu o poveste, mastile erau facute pentru ca oamenii sa se ascunda de demoni si sa reuseasca sa treaca neobservati. Noi de ce vrem sa ne ascundem? Noi ne ascundem de adevar. Mintim cu fiecare ocazie. Cum sa ai prieteni daca nu esti sincer nici macar cu tine? Ce s-ar intampla daca am renunta la orice masca si am ramane descoperiti?
A trai fara nici o masca alegerea noastra si ar fi, cu siguranta, o decizie grea. Ne-ar obliga sa ne vedem asa cum suntem, mai slabi sau mai puternici, mai buni sau mai putin buni. Viata noastra ar decurge mai departe, dar, in locul unui carnaval cu mii de masti, am avea de-a face cu un film in care suntem actorul principal. Un film cu personaje principale si secundare, cu o multime de figuranti si decoruri. Insa un film in care am mai avea doua calitati: aceea de scenarist si aceea de regizor. 
Ceea ce doresc sa subliniez este faptul ca mastile noastre exista, le purtam, le folosim, dar exista viata si in afara utilizarii lor. " Omul este cel mai putin el insusi, atunci cand vorbeste in propria persoana. Da-i o masca si el iti va spune adevarul." ( Oscar Wilde)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu