joi, 31 mai 2012

Divortul parintilor- drama copiilor!

In ultimii ani cat mai multe casatorii se incheie printr-un divort. Incerc sa inteleg faptul ca sunt oameni care se schimba pe parcurs, isi schimba gusturile, se plictisesc, nu vor sa lupte sa-l inteleaga si sa-l accepte pe cel de langa el. Sunt oameni care uita sa iubeasca doar pentru ca au avut totul acolo. Sunt oameni care renunta si asta pentru ca suntem cu totii extrem de slabi! Sunt persoane care nu inteleg cum poti renunta cand un copil este la mijloc. Acum o sa spui ca sunt pro-divort, nu-i adevarat. Dar atunci cand doua persoane nu mai gasesc nici o cale de intelegere cu toate ca exista un copil la mijloc nu pot continua. Consider ca mai bine divorteaza parintii decat sa isi oblige copii sa asiste la certuri zilnice, ei sunt neputinciosi si o sa ajunga sa creada ca din vina lor se cearta parintii, daca copilul este mai mare ( ma refer la adolescenti ) ei probabil o sa se roage ca parintii sa divorteze cat mai repede. Sunt persoane care nu o sa priceapa de ce e mai bine ca parintii sa divorteze si nu-i nimic complicat sau de neinteles aici. Sunt momente in care adolescentii au nevoie de sprijin ( nu sprijinul prietenilor) au nevoie de sprijinul parintilor, sprijinul care te face sa simti ca apartii cuiva.
Ce faci cand ai nevoie disperata de ajutor? Cand esti la pamant si nu te poti ridica?
Cauti sprijin...daca nu il gasesti ce faci? 
Copilul este prins la mijloc, afectat si bulversat devine involuntar un arbitru al luptei dintre parinti. Pierd increderea in ei si in cei din jur prin lipsa de comunicare si se simt abandonati. Nu cred ca exista despartire care sa nu redea toate sentimentele acestea in mintea si in sufletul lor. Pentru ca ei sunt neglijati si inaintea divortului cand parintii sunt ocupati cu certurile si dupa divort cand sunt preocupati cu refacerea lor spirituala si sunt in cautareaea unei noi relatii.
Poti avea toti prietenii din lume langa tine, tot nu o sa te simti intreag, o sa fii bine in preajma prietenilor dupa care o sa ramai singur si o sa cauti protectie....
Nu stiu ce ma trasnit sa scriu despre acest subiect, el este mult mai complicat si sunt multe de spus aici,  insa o sa pun punct si o sa va las sa ascultati o melodie cu un videoclip pe masura pentru aceasta tema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu